Kaupunkisuunnittelu

Asuminen Helsingissä on kallista. Helsinkiläisillä pienipalkkaisilla ei juuri ole varaa asua kotikaupungissaan. Mitä köyhempi ihminen on, sitä enemmän aikaa hän joutuu käyttämään työmatkaan. Tunti päivässä on iso asia varsinkin perheelliselle työssäkäyvälle. Kohtuuhintaista asumista saadaan kaavoittamalla enemmän asuntoja ja rakentamalla kaupungin vuokrakoteja ihmisille.

Me helsinkiläiset kuljemme enimmäkseen töihin ja kouluun julkisilla liikennevälineillä, kävellen tai pyöräillen. Silti yksityisautoiluun on panostettu paljon resursseja. Autot määrittävät jopa sen, kuinka paljon asuntoja kaupunkiin rakennetaan. Parkkikiintiöt on uudistettava niin, ettei asunnon ostajan tarvitse maksaa autojen pysäköinnistä. Painopiste on siirrettävä yksityisautojen suosimisesta fiksumpiin ratkaisuihin.

Uudet asuinalueet tulee kaavoittaa niin, että ne houkuttavat kaikenlaisia ihmisiä. Tarvitsemme sekä pientaloja että kerrostaloja. Myös erilaisia rahoitusmalleja on hyvä olla tarjolla. Pienille asunnoille on erityisesti kysyntää, mutta myös isoja tarvitaan. Asuntojen esteettömyys ja muunneltavuus on avainasia.

Mainokset