Asumisen hinta alas – lisää koteja helsinkiläisille

Asuminen Helsingissä on kallista, monelle aivan liian kallista. Asuntoja on saatava lisää.

Helsingissä on paljon tärkeää työtä tekeviä ammattilaisia, joiden palkka on kehno. Myös sairaanhoitajilla, perhepäivähoitajilla, yksinyrittäjillä ja käsityöläisillä pitää olla mahdollisuus asua kaupungissamme. Asuntotilannetta on helpotettava ja asumisen hintaa alennettava!

Työmarkkinajärjestöt SAK, EK, Akava ja STTK ovat myös huolissaan pääkaupunkiseudun asuntotilanteesta – syystäkin. Tässä ammattijärjestöjen viesti pääkaupunkiseudun kunnille.

Kaupungin osa on kaavoittaa alueita asumiselle. Kaupungin pitäisi myös itse rakentaa lisää uusia koteja. Lainaraha on nyt halpaa, samoin rakennuttaminen. Vuokra-asuntoja tarvitaan juuri niille, joilla ei ole varaa ostaa omaa.

Helsingin kaupungilla on ollut viime vuosina linja, että jokaiselle uudelle alueelle rakennetaan erilaisia taloja ja erilaisilla omistusratkaisuilla. Tätä pitää jatkaa. Pientalot, rivitalot ja erikokoiset kerrostalot samalla alueella luovat tasa-arvoa ja turvallista yhteiskuntaa.

Se, mistä olen eri mieltä Helsingin nykylinjan kanssa, on tonttivuokrien korotukset. Mielestäni niitä pitäisi korottaa vain alueilla, joilla tiivistämisrakentaminen on mahdollista. Esimerkiksi Käpylän ja Kumpulan suojelluilla alueilla tonttivuokran korottaminen ei lisää asuntoja vaan vain entisestään korottaa asumisen hintaa. Vasemmistoliitto on yrittänyt puhua alemman vuokrankorotuksen puolesta, mutta hävinnyt äänestykset kaupunginvaltuustossa. Tässä Paavo Arhinmäen postauksessa lisää aiheesta.

Kaavoituksessa on syytä myös pitää mielessä, että yksityisautoilun suosiminen lisää ruuhkia, saasteita ja asumiskustannuksia. Autoilun kulut autoilijoille: Pysäköintinormi määrittää tällä hetkellä asuntojen rakentamista ja lisää kotien neliöhintoja. Rakennetaan vähemmän parkkipaikkoja tiiviisiin asuinkortteleihin ja tuetaan mieluummin yhteisautoilua!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s